user_mobilelogo
Ook in 2017 kunnen we terugkijken op een geweldige Coming Out Dag met een indrukwekkende theatervoorstelling rond het thema ‘hokjesdenken’. Daartoe hebben we samengewerkt met Schiedammers met een andere culturele of etnische achtergrond, al dan niet ook zelf LHBT’s. LHBT staat voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Coming Out Dag
De theateravond werd gehouden ter ere van internationale Coming Out Dag. In Schiedam werd dit op zaterdag 7 oktober 2017 gevierd. Coming Out Dag verwijst naar ‘uit de kast komen’, waarmee ‘voor je geaardheid uitkomen’ wordt bedoeld. De dag is bedoeld om (seksuele-) diversiteit zichtbaar en bespreekbaar te maken.

Hokjesdenken
Een volle zaal met toeschouwers was getuige van het persoonlijk verhaal van Schiedammer Jessica over het loslaten van het denken in hokjes en waarom dat zo belangrijk is. Even boeiend was een betoog van Laurens over hoe hokjesdenken in onze samenleving telkens weer de kop opsteekt en voor polarisatie zorgt.

Een avond over hokjesdenken is niet compleet zonder een theaterstuk. Een groep enthousiaste amateurspelers heeft een half jaar gewerkt aan deze voorstelling. Iedere acteur vertelde zijn of haar eigen verhaal.