user_mobilelogo
Het was een bijzondere theateravond vol met humor, theater, poëzie, muziek, film en verhalen waarbij de Rijnmondse LHBT-gemeenschap de kast uitsprong, regelrecht het theaterpodium op van het Schiedamse Wennekerpand. LHBT staat voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Coming Out Dag
De theateravond werd gehouden ter ere van internationale Coming Out Dag. In Schiedam werd dit op zaterdag 8 oktober 2016 gevierd. Coming Out Dag verwijst naar ‘uit de kast komen’, waarmee ‘voor je geaardheid uitkomen’ wordt bedoeld. De dag is bedoeld om (seksuele-) diversiteit zichtbaar en bespreekbaar te maken.

Theatervoorstelling
De voorstelling werd gemaakt ism Bob van der Lugt, programmamaker bij Stichting Mooi werk. Sergio Belfor was gastheer van de avond. Hij is werkzaam als stedelijk netwerker bij IDEM Rotterdam. Sergio interviewde alle sprekers en stelde iedereen op zijn gemak.

De voorstelling bestond uit diverse theatervormen. Er waren voordrachten van persoonlijke en ontroerende gedichten en een coming out levensverhaal. Aan de orde kwam de rol die film en muziek in het leven van LHBT ’s speelt, een politiek interview (met wethouder Mario Stam), een gesprek over LHBT en religie (met pastoor Charles Duynstee van de Liduina Basiliek), een solodans (Lorenzo Capodieci ) en een kort toneelstuk waarbij de rollen eens worden omgedraaid. Indra Rombley bijgestaan door haar bandleden sloot de avond af met een muzikaal spetterend optreden.

Kort drama ‘De koekoeksklok’
Een enthousiaste groep LHBT’s hebben met elkaar een kort toneelstuk gemaakt over de LHBT -er in een sterk veranderende wereld. Niets is zeker, waar zijn we in hemelsnaam aan toe?

De koekoeksklok refereert naar het prachtige kado dat heertjes de Zwart krijgen van hun buurtjes buurvrouwen De With. De klok stond symbool voor de schone schijn die werd opgehouden.

Foto's theateravond - Uit de kast, op de planken! (2016)